12hoist4u geeft sturing aan bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers in het verticale transport

Het is erg slecht gesteld met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van ZZP’ers werkzaam in het verticale transport. Dat ervaart 12hoist4u (want-to-hoist-for-you) met grote regelmaat. Dit wordt bevestigd door onderzoek, waaruit blijkt dat bestuurders van voertuigen en bedienend personeel maar liefst 32% minder vaak dan verwacht een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Voor ZZP’ers is het soms lastig om door de bomen het bos te zien. Dit wordt ook beaamd door de landelijke belangenbehartiger voor ZZP’ers: ZZP-Nederland. Veel ZZP’ers denken volgens de organisatie ten onrechte dat ze al verzekerd zijn voor bedrijfsaansprakelijkheid omdat ze al een WA-verzekering en een rechtsbijstandverzekering hebben voor hun gezin.

Hoofdlijn van de huidige situatie

Voor ZZP’ers werkend in de verticaal transport branche die invulling willen geven aan hun verantwoordelijkheid en als ondernemer een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) willen afsluiten komt er veelvuldig een groot misverstand op hun pad: Assurantiekantoren, tussenpersonen en medewerkers bij banken zijn uiteraard bekend met de enorme risico’s die verbonden zijn aan verticaal transport – zeg maar het werken met hijskranen. Gerelateerd aan een verzekering krijgen ze direct “beelden op het netvlies” van omvallende hijskranen, vallende lasten en grote schades. Met als gevolg een reactie naar de ZZP’er “dat die risico’s niet zijn te dekken” voor een ZZP’er, of dat de “premies ongekend hoog” zijn.

Oplossing met inbreng en sturing van 12hoist4u

Jammer en niet correct, zeker als er gekeken wordt naar de vraag: wie is verantwoordelijk voor wat en welke verzekeringen zijn er al afgesloten door welke partij? Omdat een toenemend aantal opdrachtgevers van ZZP’ers een goede AVB eisen is 12hoist4u via een langlopend traject het gesprek aangegaan met assurantiekantoren en verzekeraars. Ondersteund door specialisten zijn we uitgekomen bij Allianz. De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) van Allianz sluit volkomen aan op hetgeen nodig is voor de ZZP’er die werkt in de verticaal transport branche. De kaders zijn helder, de verantwoordelijkheden zijn duidelijk en ZZP’ers hoeven geen ingewikkelde teksten en veel uitleg meer te geven: zij melden zich rechtstreeks bij een adviseur van Allianz die via hun website snel gevonden is.

Nog meer kwaliteit en zekerheid voor opdrachtgevers van 12hoist4u

De motivatie voor bovenstaand traject dat een aanzienlijke hoeveelheid tijd en moeite heeft gekost komt voort uit het VCU certificaat dat 12hoist4u al sinds 2009 heeft. VCU staat voor Veiligheid en Gezondheid (VG) Checklist Uitzendkrachten. Met een VCU-certificaat laten wij zien veilig en gezond werken belangrijk te vinden. Omdat óók kwaliteit een onderdeel is van de VCU certificering paste het traject uitstekend bij de constante aandacht voor kwaliteit. Kwaliteit en zekerheid was bij 12hoist4u al duidelijk door:

  • onze registratie in het Register Normering Arbeid via ons NEN 4400-1 certificaat
  • het werken met een eigen, door de Belastingdienst goedgekeurde, overeenkomst om ZZP’ers te contracteren.

Voor onze opdrachtgevers komt daar nu ook een stuk zekerheid bij ten aanzien van aansprakelijkheid.

Meer weten over de kwaliteit van onze dienstverlening?

Wij hebben onze brochure bijgevoegd en vragen zijn altijd welkom via info@12hoist4u.com!


Vacatures
Er zijn momenteel geen vacatures aanwezig
12hoist4u op Twitter
Contact

12hoist4u (hoofdkantoor)
Legmeerdijk 313 (kantoor 140 - 50)
1431 GB Aalsmeer
Nederland
T: +31-(0)30-6342078
F: +31-(0)30-6342079
info@12hoist4u.com

12hoist4u Postadres
Tiendweg 24
2671 SB
Naaldwijk

Onze klanten
© 12hoist4u 2024 OTYS Recruiting Technology