CV tips gepubliceerd & samenwerking Dutch Offshore Academy

Deze maand hebben we het genoegen u te informeren over twee onderwerpen:

  • CV’s en hoe onze klanten deze graag zien;
  • Samenwerking met de Dutch Offshore Academy.

In de loop der jaren hebben we een serieus verschil ervaren tussen hetgeen onze klanten verwachten te lezen in een CV van iemand die op een functie solliciteert en de wijze waarop specialisten in hijsen en heffen hun CV opstellen. Aan de ene kant zien we CV's van uiterst vakkundige en ervaren kandidaten die moeite hebben om kort, bondig en specifiek te zijn, hetgeen resulteert in CV’s van soms meer dan 7 pagina’s. Aan de andere kant zien we bijvoorbeeld hijskraan machinisten die veel te bondig zijn en waarbij hun werkelijke ervaring of de types kranen en de capaciteit van de kranen waarmee ze ervaring hebben ontbreekt.

Een van de resultaten van ons bezoek aan de Offshore Energy Exhibition & Conference in 2014 is ons contact met de Dutch Offshore Academy. Dit contact heeft nu geresulteerd in een samenwerking met hen met betrekking tot de Person In Charge training.
 

CV tips ten behoeve van onze klanten en onze kandidaten

Wat voor soort Curriculum Vitae zien onze klanten het liefst? Een die eenvoudig is, simpel, georganiseerd en geschreven voor de specifieke functie, vertelden ze ons.
Ze willen de beste kandidaten voor hun vacatures, los van het feit of dat voor korte termijn werk is, voor een langere periode of voor een vaste positie. Ze besteden gemiddeld ongeveer twee minuten aan het lezen van een CV en zijn dan ook niet geïnteresseerd in lange gedetailleerde paragraven.
De meeste van hen lezen de eerste pagina, slechts een paar paragraven of scannen de hele CV in een oogopslag om een gevoel te krijgen over de kandidaat.
Zij stellen zeker dat onze kandidaten gekwalificeerd zijn en verwachten van hen, dat ze bijdragen aan de veiligheid bij het uitvoeren van hef- en hijswerkzaamheden, wat de functie ook is.
Onderwijs, opleiding en kwalificaties, veiligheid trainingen en werkervaring gecombineerd met specifieke vaardigheden is de belangrijkste informatie om voor een functie in aanmerking te komen.
Aan de andere kant, de meerderheid van de mensen die werkt in de wereld van het verticale en speciale transport, zijn "technische experts", volledig gericht op heffen en hijsen, hard werkende professionals soms met tientallen jaren ervaring in de industrie, maar niet al te bekend in het schrijven van CV’s.
Omdat het de ambitie is van 12hoist4u om wereldwijd vakmensen en klanten bij elkaar te brengen, hebben wij onze klanten gevraagd naar hun voorkeuren met betrekking tot CV’s en 10 CV tips gepubliceerd op onze website: ten behoeve van onze klanten, evenals voor de specialisten die via ons werken.
De CV tips kunnen hier worden gevonden.
   

Dutch Offshore Academy voegt training Person In Charge toe aan haar training portfolio

Het opleiding van medewerkers die de algehele verantwoordelijkheid hebben voor de veiligheid en de naleving van wet- en regelgeving bij het uitvoeren van hef- en hijswerkzaamheden, de Person In Charge, is een onderwerp waarvan men zich de laatste jaren in toenemende mate bewust is.
Als gevolg daarvan ervaarde de Dutch Offshore Academy een toegenomen interesse voor deze opleiding bij hun klanten.
Voortbordurend op de eerste contacten tijdens de Offshore Energy Exhibition & Conference in 2014, kunnen we met trots berichten, dat de Dutch Offshore Acadamy de Person In Charge training van 12hoist4u in haar portfolio heeft opgenomen.

De Dutch Offshore Academy is het vakcollege van Europa voor opleiding en training van vakmensen voor de offshore industrie via praktijk en contextgerichte scholing op MBO+ niveau.
Een groot aantal in de offshore sector werkzame bedrijven heeft behoefte aan een structureel en georganiseerd aanbod van opleidingen. Voor zowel bestaand als nieuw personeel gaat het dan om MBO en MBO+ opleidingen, bijscholing en certificering. De Dutch Offshore Academy wil hiervoor een zo breed mogelijk pakket aan opleidingen, cursussen en trainingen ontwikkelen en kunnen aanbieden.
Verdere informatie over de Dutch Offshore Academy en haar Safety and Behavior training programma vind u hier.


Vacatures
inOmgeving Rotterdam
inOmgeving Antwerpen
inNationaal / Internationaal
inRegio Antwerpen
12hoist4u op Twitter
Contact
12hoist4u (hoofdkantoor)
Kokermolen 6 - unit 1.07
3994 DH Houten (Utrecht)
Nederland
T: +31-(0)30-6342078
F: +31-(0)30-6342079
info@12hoist4u.com

12hoist4u Norge AS
Brugata 14
3832 Lunde
Norway
T: +47-(0)35-706305
F: +47-(0)35-706309
norway@12hoist4u.com
Onze klanten
© 12hoist4u 2020 OTYS Recruiting Technology