Huisman & 12hoist4u: een 'state of the art' samenwerking

Afgemeerd aan de Huisman kade in Schiedam ligt het imposante pipelay vessel ‘Seven Waves’ van Subsea 7. Het schip wordt hier voorzien van een 400 mt. Offshore Mast Crane en een 550 mt. Flex-lay system, de grootste in zijn soort en geschikt om flexibele pijpleidingen te leggen tot op 3 km waterdiepte.

Voor de bediening van deze systemen worden in het nabijgelegen opleidingsinstituut Huisman Academy trainingen gegeven aan de crew van de ‘Seven Waves’. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met “want-to-hoist-for-you” die gespecialiseerd zijn in het beschikbaar stellen van uiterst vakbekwame mensen en zich volledig concentreren op hijsen en heffen. Ook voor trainers en examinatoren kan worden aangeklopt bij 12hoist4u.

Kevin Milner is zo’n ervaren trainer – examinator, die voor 12hoist4u wereldwijd trainingen verzorgt, examens afneemt en vakkundigheid beoordeelt. Een man met een praktische achtergrond op basis van twintig jaar ervaring met hijsen, zowel on- als offshore. Praktische ervaring en vakkundigheid, aangevuld met didactische vaardigheden en kennis van wet- en regelgeving en de meest gangbare procedures.
   

We treffen hem aan als supervisor bij de simulator waar hij de trainees coacht. "Les geven met een simulator is niet nieuw, maar zo 'state of the art' als deze bij de Huisman Academy is óók voor mij iets om trots op te zijn. Het grote voordeel van het oefenen met deze simulator is dat de werkelijkheid op ongeëvenaarde wijze nagebootst kan worden. En mocht er iets niet volgens plan verlopen wordt er geen schade veroorzaakt". Via 12hoist4u is Kevin inmiddels al weer enige tijd bij de Huisman Academy werkzaam als trainer en is geheel opgenomen in het vaste team medewerkers van de Academy.

Hij vertelt dat hij vaker via 12hoist4u wereldwijd te werk is gesteld en ervaart de samenwerking als zeer prettig. "12hoist4u heeft een uitgebreide data base met relaties waar mijn kennis en vaardigheden als zelfstandig trainer/assessor goed bij aansluiten. Ze begrijpen de vraag van hun klanten naar specialistische mensen in de wereld van het hijsen en heffen. Ze komen zelf uit de wereld van het verticale transport en zijn daar gepassioneerd mee bezig. De vraag van hun klant vertalen ze dan ook optimaal naar het leveren van de beste kandidaat, die ook nog eens direct ingezet kan worden voor korte en/of lange duur". 
  

Het trainingscentrum van de Huisman Academy is gevestigd in een eigen gebouw en biedt ruimte aan 50 trainees die gebruik kunnen maken van drie klaslokalen, multifunctionele 3D simulator domes, waarvan één voor kranen en één voor boortorens en een zaal voor het nabespreken van de trainingen.
Er worden basis opleidingen, trainingen voor gevorderden en voor experts verzorgd in alle vakgebieden gerelateerd aan het equipment dat Huisman levert aan hun klanten. Ook de eigen Huisman medewerkers worden hier getraind in de vorm van interne workshops.

Wim van Wieren, manager van de Huisman Academy: "Onze klanten zitten over de hele wereld, dus is de Academy ook wereldwijd werkzaam. Bij de Huisman vestiging in China worden kranen geproduceerd maar er worden ook complete schepen afgeleverd. Binnenkort krijgen we daar ook de beschikking over een simulator en zo zijn de buitenlandse vestigingen van Huisman belangrijke steunpunten voor de Academy waarin veel potentiele groei zit. We zijn ook een belangrijk onderdeel voor onze afdeling aftersales, waar we trainingen verkopen en regelmatig aanvragen binnen krijgen van klanten voor het trainen van nieuwe crews voor hun schepen. Voeg daarbij ook de interne opleidingen voor leidinggevenden en sessies voor teambuilding en dan heb je een heel pakket aan trainingen. Vanwege het internationale karakter van het bedrijf zijn we nieuwe vormen aan het ontwikkelen om op afstand les te kunnen geven. Dan moet je denken aan het streamen van beelden naar onze nieuwe vestiging in Brazilië bijvoorbeeld".

De Academy heeft als taak de operators te trainen op alle procedures en het veilig omgaan met het nieuwe equipment aan boord.
  

Volgens Wim van Wieren speelt 12hoist4u daarin een belangrijke rol door het regelmatig leveren van mensen met de juiste achtergrond en vaardigheden. "De beste trainer is voor mij iemand met een enorme field-experience, die tevens het vak trainen verstaat. Ik heb liever een vent die weet hoe het operationeel werkt, zogezegd de taal van de klant spreekt, dan iemand die van de Hogeschool komt en nooit een joystick van een kraan in zijn handen heeft gehad en de praktijk niet door en door kent. Het is van essentieel belang over deze mensen te kunnen beschikken als ze nodig zijn. Er is zelfs gelegenheid te selecteren op kennis en vaardigheden die voor een specifiek Huisman project van belang zijn". Wim besluit met de conclusie dat deze mensen niet gemakkelijk te vinden zijn en dat 12hoist4u juist door hun praktische kennis en hun uitgebreide database aan kandidaten voor Huisman Academy en voor Huisman Equipment een uitkomst zijn.


Vacatures
inOmgeving Rotterdam
inOmgeving Antwerpen
inNationaal / Internationaal
inRegio Antwerpen
12hoist4u op Twitter
Contact
12hoist4u (hoofdkantoor)
Kokermolen 6 - unit 1.07
3994 DH Houten (Utrecht)
Nederland
T: +31-(0)30-6342078
F: +31-(0)30-6342079
info@12hoist4u.com

12hoist4u Norge AS
Brugata 14
3832 Lunde
Norway
T: +47-(0)35-706305
F: +47-(0)35-706309
norway@12hoist4u.com
Onze klanten
© 12hoist4u 2020 OTYS Recruiting Technology