Nieuw BTW-ID nummer en veiligheidsinstructies opdrachtgever

Beste  

In deze nieuwsbrief willen we twee onderwerpen onder je aandacht brengen, die op dit moment erg actueel zijn:

  • ZZP'er krijgt nieuw BTW-ID nummer per 1 januari 2020
  • Opvolgen veiligheidsinstructies van onze opdrachtgevers

ZZP'er krijgt nieuw BTW-ID nummer per 1 januari 2020

De Belastingdienst is druk bezig om het huidige btw-nummer van eenmanszaken/zzp‘ers te veranderen. Het huidige btw-nummer is namelijk in strijd met de privacywet. De Belastingdienst heeft gekozen voor een tussenoplossing, waardoor je in de praktijk twee nummers gaat gebruiken. Je huidige btw-nummer (omzetbelastingnummer) wordt gebruikt binnen de Belastingdienst voor de aangifte omzetbelasting en het nieuwe nummer (btw-identificatienummer) is voor de facturen, websites en voor handel binnen de EU.

Waarom een nieuw nummer?
In het huidige btw-nummer is het Burger Service Nummer (BSN) verwerkt. Volgens de privacywetgeving mag het BSN geen onderdeel zijn van het btw-identificatienummer. Je bent als ondernemer immers verplicht dit nummer openbaar te maken op bijvoorbeeld je website, waardoor privacygevoelige gegevens op straat liggen. Het is een goede zaak dat de privacy van eenmanszaken/zzp’ers beter beschermd gaat worden door een nieuw nummer.

In het najaar van 2019 ontvangen eenmanszaken, zzp’ers en zelfstandigen met personeel de bekende blauw enveloppe met een nieuw btw-identificatienummer (afgekort: btw-id). Vanaf 1 januari 2020 moet je dit nummer gaan gebruiken op bijvoorbeeld je facturen en je website.

Opvolgen veiligheidsinstructies van onze opdrachtgevers

Voor 12hoist4u is veiligheid en de manier waarop wij daar met zijn allen mee omgaan van doorslaggevend belang. Onze klanten “gunnen” ons hun opdrachten vooral óók omdat ze onze inspanningen op het gebied van veiligheid toejuichen.
Uiteindelijk zijn het de vakmensen, zoals jij, die via ons en voor ons werken op een manier die onze klant op zijn project ziet en ervaart.
“Iedereen elke dag zijn eigen broodtrommel gezond thuisbrengen” is wat wij nastreven.

Bovenop het vakmanschap dat je zelf inbrengt, gaan we er daarbij óók vanuit, dat je instructies die ter plaatse door onze opdrachtgever gegeven worden ook stipt opvolgt!
Uitgelegd met een eenvoudig voorbeeld:

  • ben je als machinist op een mobiele telescoopkraan aan het werk dan gebruik je áltijd minimaal de bij kraan behorende stempelschotten; dat is vakmanschap, dat breng jij in
  • ben je ingehuurd om een rupskraan te bedienen en onze opdrachtgever heeft reden je te vragen op houten schotten te gaan staan; dat zijn veiligheidsinstructies van onze opdrachtgevers. Ook die volg je natuurlijk stipt

Geldige argumenten om veiligheidsinstructies die je ter plaatse krijgt niet op te volgen bestaan niet.
Consequenties van onze opdrachtgever nemen wij volledig over.
Andersom: krijg je ter plaatste opdrachten die de veiligheid van het werk in gevaar brengen: laat het ons weten! Wij zullen je altijd steunen en met de klant in gesprek gaan.

Beheren en bijwerken van je eigen gegevens

Omdat niet iedereen volledig bekend is met de mogelijkheid zijn eigen gegevens te beheren in ons registratie systeem brengen we deze mogelijkheid graag onder je aandacht.
Mete je e-mailadres en het toegekende of door jezelf aangemaakte wachtwoord kun je zelf je eigen gegevens beheren in ons registratiesysteem.

Door hier te klikken kom je op het inlog gedeelte van onze website.
Vul je e-mailadres in en je wachtwaard en je kunt je gegevens bijwerken.
Heb je een nieuw paspoort, certificcaat, je CV bijgewerkt: upload het bij voorkeur via onze website.

Vacatures
Er zijn momenteel geen vacatures aanwezig
12hoist4u op Twitter
Contact

Tiendweg 24
2671 SB Naaldwijk
Nederland
T: +31-(0)30-6342078
F: +31-(0)30-6342079
info@12hoist4u.com

Onze klanten
© 12hoist4u 2024 OTYS Recruiting Technology