Succesvol TCVT Symposium 'veilig hijsen' en VCU-audit

Deze maand informeren wij u over de volgende onderwerpen:
• Deelname van 12hoist4u aan het TCVT symposium
  “veilig hijsen in de keten”
• Succesvolle VCU audit met uitbreiding van de scope

Op 12 oktober 2017 organiseerde TCVT (Toezichthouder Certificatie Verticaal Transport) een symposium over veilig hijsen in de keten, met als doel wederom een stap dichterbij het doel komen: “veilig hijsen”.

VCU is bedoeld om uitzend- en detacheringorganisaties te kunnen toetsen op structurele beheersing van veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) op het werk. Via het VCU-certificaat kunnen zij hun opdrachtgevers vooraf het bewijs leveren van hun zorg voor deze aspecten. VCU bestaat sinds 1998 en is een uitwerking van de Veiligheids Checklist Aannemers (VCA), toegespitst op aanbieders van (tijdelijke) arbeidskrachten.

TCVT (Toezichthouder Certificatie Verticaal Transport) symposium “veilig hijsen”

In Nederland wordt hijsen als een risicovolle activiteit beschouwd. De sector is zich gelukkig bewust van de noodzaak tot een veilige uitvoering. Rondom de aanschaf, het gebruik (inzet), de keuring en het gevaar bij de inzet van machines (hijskranen, bouwliften en aanverwant materieel) bestaan er nog wel vragen.
Op 12 oktober 2017 organiseerde de Toezichthouder Certificatie Verticaal Transport (TCVT) een symposium waarin belangrijke onderwerpen aan de orde kwamen. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Onderzoeksraad voor Veiligheid, TüV en 12hoist4u waren uitgenodigd als spreker.

Voor het verhogen van de veiligheid bij het hijsen en heffen adviseerde 12hoist4u tot het strikter naleven van wet- en regelgeving en het verhogen van de kennis ervan.
Om daaraan te voldoen zouden bedrijven nadrukkelijker procedures moeten vastleggen en een verantwoordelijke persoon aanwijzen voor de veiligheid bij de voorbereiding en de uitvoering.
Een afschrift van de presentatie kan hier gedownload worden.

Wilt u meer informatie over of ondersteuning bij het opzetten van bedrijfsspecifieke procedures op het gebied van hijsen en heffen, neem dan contact op met 12hoist4u.
Voor een training wet- en regelgeving kunt u ook bij 12hoist4u terecht. Inmiddels zijn al ruim 1.000 mensen opgeleid tot verantwoordelijk persoon (Person In Charge). Informatie over de training kunt u hier downloaden.

Succesvolle VCU audit met uitbreiding van de scope

Ook dit jaar zijn we weer uitvoerig onderzocht op de naleving van procedures op het gebied van veilig werken. Dat we opnieuw probleemloos zijn gecertificeerd, is een bevestiging dat onze eigen medewerkers en de door 12hoist4u beschikbaar gestelde professionals zeer serieus omgaan met het onderwerp veiligheid op de werkplek.

Zoals ook al gebleken tijdens het TCVT seminar, is veiligheid bij hijsen en heffen van het grootste belang. Wij vinden het belangrijk daaraan een bijdrage te leveren zodat we voor onze huidige en toekomstige vakkrachten een veilige werkplek kunnen waarborgen.
Als gevolg van de audit is ook de scope van onze activiteiten uitgebreid naar “uitzenden en detacheren van tijdelijk personeel met specifieke kennis van hijsen en heffen”.

Deze scope doet meer recht aan het gegeven, dat 12hoist4u invulling geeft aan elke functie die specifieke kennis vereist van hijsen en heffen. Zo zijn wij o.a. de olie & gas industrie van dienst met Subject Matter Experts (SME’s) en Technical Authorities (TA's) en contractors met rigging engineers en supervisors. Maar ook aannemers die een TCVT W4-08 gecertificeerde hijsbegeleider onder de kraan op de bouwplaats willen zijn onze klant.

Vacatures
Er zijn momenteel geen vacatures aanwezig
12hoist4u op Twitter
Contact

Tiendweg 24
2671 SB Naaldwijk
Nederland
T: +31-(0)30-6342078
F: +31-(0)30-6342079
info@12hoist4u.com

Onze klanten
© 12hoist4u 2024 OTYS Recruiting Technology